Indeks Sitemap A-√Ö Udskriv L√¶s h√łjt Hj√¶lp
Kommuneplan 2009-2021 generelt
Baggrund og Retsvirkninger
Nabokommuner
Klimatilpasset udvikling
Sundhed
Bosætning og Byudvikling
Erhverv
Livsfaser og Læring
Infrastruktur og Tekniske anlæg
Kulturarv
Oplevelser og Fritidsliv
Landskab, natur og vand
Milj√łvurdering
 
T√łnder Kommune
Wegners Plads 2
6270 T√łnder
Tlf. 74 92 92 92
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Kommuneplan 2009-2021 generelt Nabokommuner

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune
Nabokommuner

Kommuneplan 2009-2021 for Tønder Kommune er udarbejdet under hensyn til en sammenhængende planlægning med nabokommunerne, og et samspil med Regional UdviklingsPlan for Region Syddanmark på de områder der er aktuelle i Tønder Kommune.

Nabokommunerne til Tønder Kommune er Aabenraa Kommune, Haderslev Kommune og Esbjerg Kommune. Alle kommuner er beliggende i Region Syddanmark, og skal alle forholde sig til den samme regionale udviklingsplan.

Der har fra 2007 været afholdt dialogmøder med kommunerne i det tidligere Sønderjyllands Amt, Aabenraa, Haderslev og Sønderborg Kommuner for at sikre at kommunerne fastholder den overordnet sammenhængende planlægning, der har været i Regionplan 2005. Mødeaktiviteten er neddroslet i takt med at kommunerne har udarbejdet deres kommuneplaner.

I forhold til Esbjerg Kommune indgår Tønder Kommune i Vadehavskommunernes tværkommunale plansamarbejde sammen med de øvrige vadehavskommuner Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner. Der afholdes 2 årlige møder.

Mødernes formål er gensidig orientering og drøftelse af den aktuelle planlægning for at sikre sammenhæng og regionale hensyn. Det giver mulighed for koordinering af planlægning henover kommunegrænserne, og medvirker til at mindske indsigelser til kommuneplaner og følgende tillæg.

Forholdet til nabokommunernes kommuneplaner er fulgt under udarbejdelse af kommuneplanen.

I planperioden vil der i forbindelse med realisering af konkrete projekter blive indledt et samarbejde, såfremt projekterne har betydning for en nabokommune.

   

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.