Indeks Sitemap A-√Ö Udskriv L√¶s h√łjt Hj√¶lp
Kommuneplan 2009-2021 generelt
Bosætning og Byudvikling
Erhverv
Livsfaser og Læring
Sm√•b√łrn
Skoleb√łrn
Unge
Mål
Redeg√łrelse
Voksne
Ældre
Infrastruktur og Tekniske anlæg
Kulturarv
Oplevelser og Fritidsliv
Landskab, natur og vand
Milj√łvurdering
 
T√łnder Kommune
Wegners Plads 2
6270 T√łnder
Tlf. 74 92 92 92
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Livsfaser og Læring Unge

Unge i Tønder Kommune

Fællesskab og social aktivitet skaber livskvalitet. Vi vil derfor sætte udvikling af fællesskaberne i centrum. Vi håber på den måde, at vi kan styrke unges lyst til læring og mod på at være en aktiv del af kommunens kultur-, fritids- og foreningsliv.

Unge skal være en styrke i vores Foreningsliv
Unge lærer meget af at deltage i foreningslivet. Deltagelse giver dem fællesskabsfølelse, sociale kompetencer og netværk. Det giver en ballast, de kan trække på i mange forskellige sammenhænge. Derfor sætter vi i Tønder Kommune fokus på unge i foreningslivet.

Fokus på varierede Kultur- og Fritidstilbud for unge
I Tønder Kommune har unge adgang til mange og varierede kultur- og fritidstilbud. Vi fokuserer de næste år på breddeidræt, talentudvikling, kulturel intelligens, børneteater, street kultur og støtte til de uorganiserede sociale fællesskaber.

Overordnede mål for unge - Lige muligheder
I Tønder Kommune skal alle have lige muligheder for at deltage i fritidslivet. Derfor støtter vi alle familier i at give deres børn og unge mod på livet og lyst til at være aktive. Det vil vi gøre ved at tilbyde aktiviteter, hvad enten det er spejderliv, sport eller teater. Blot er det vigtigt at aktiviteterne tager udgangspunkt i det lokale miljø, når der opstår udfordringer, så børnene og de unge bliver fastholdt i deres fællesskaber.

Afsnitte om unge består af mål og redegørelse.

   

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.


Billeder

 Fællesskab og social aktivitet  
Fællesskab og social aktivitet skaber livskvalitet, derfor sætter vi udviklingen af rammerne for det gode fællesskab i centrum.

 Rammer for et rigt foreningsliv  
Vi skaber rammer for et rigt foreningsliv og for sportslig udfoldelse, der styrker fællesskabsfølelsen, netværk og sociale kompetencer.