Indeks Sitemap A-√Ö Udskriv L√¶s h√łjt Hj√¶lp
Kommuneplan 2009-2021 generelt
Bosætning og Byudvikling
Erhverv
Livsfaser og Læring
Sm√•b√łrn
Skoleb√łrn
Unge
Voksne
Mål
Redeg√łrelse
Ældre
Infrastruktur og Tekniske anlæg
Kulturarv
Oplevelser og Fritidsliv
Landskab, natur og vand
Milj√łvurdering
 
T√łnder Kommune
Wegners Plads 2
6270 T√łnder
Tlf. 74 92 92 92
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Livsfaser og Læring Voksne

Voksne i Tønder Kommune

Kommunen vil tilbyde voksne et bredt udbud af kultur- og fritidstilbud. Et godt fritidsliv med varierede tilbud skaber hele mennesker. Kommunen vil også sikre tilbud til den gruppe af medborgere der har krav på helt særlige hensyn.

Antallet af 25 – 40-årige bliver mindre i de kommende år. Derimod sker der en stor stigning i antallet af personer mellem 40 år og opefter. Vi bliver således flere ældre og færre yngre borgere.

Styrker i voksenindsatsen
Det stærke foreningsliv og de mange muligheder for at mødes, også i landdistrikterne, skaber et naturligt udgangspunkt for aktiviteter og socialt liv. Der er ikke noget sted i kommunen særlig langt til et samlingssted – f.eks. idrætsfaciliteter eller forsamlingshus.

Fokus på kultur- og fritidstilbud for voksne
Udviklingen i aldersfordelingen de næste år har betydning for efterspørgslen på vores kultur- og fritidstilbud. Når børnene er flyttet hjemmefra bliver der mere tid til at dyrke aktiviteter udenfor hjemmet. Derfor skal vi være forberedt på en øget efterspørgsel på voksenundervisning og aktiviteter indenfor kunst, musik, teater, litteratur og sport.

Vi vil yde en særlig hjælp til befordring og vejledning til voksne med særlige behov, for at skabe en meningsfuld hverdag og fritidsliv. Vi ønsker at udvikle tilbud der fremmer det sunde fritidsliv og afhjælper ensomhed, isolation og social udstødelse.

Overordnede mål for voksenindsatsen
Det er kommunens mål at styrke de gode rammer kommunen har for at skabe et meningsfyldt hverdags- og fritidsliv for alle voksne. Det stærke foreningsliv og samlingssteder kan danne rammen om varierede tilbud for alle voksne – også de ældre og de sårbare voksne som har særlige behov.

Afsnittet om voksne består af mål og redegørelse.

   

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.


Billeder

 Tønder Festival  
Tønder Festival har gennem 35 år samlet et stort publikum til international folkemusik af høj kvalitet. 2000 frivillige giver en hånd med ved festivalen.

 Formiddagstur  
De ældre har det godt i Jejsing. Her er Ditte og Johan ude på en lille formiddagstur