Indeks Sitemap A-Å Udskriv Læs højt Hjælp
Kommuneplan 2009-2021 generelt
Bosætning og Byudvikling
Erhverv
Livsfaser og Læring
Infrastruktur og Tekniske anlæg
Kulturarv
Oplevelser og Fritidsliv
Kulturliv og seværdigheder
Idrætsfaciliteter
Fritidsfaciliteter i det åbne land
Ferie- og sommerhusområder
Mål
Retningslinier
Redegørelse
Landskab, natur og vand
Miljøvurdering
 
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder
Tlf. 74 92 92 92
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Oplevelser og Fritidsliv Ferie- og sommerhusområder

Ferie- og sommerhusområder i Tønder Kommune

Ferie- og sommerhusområdernes kvalitet og udvikling er vigtig for turismen i Tønder Kommune. Kvaliteten i eksisterende udbyggede områder skal forbedres og udvikles til udnyttelse for helårsturisme i overensstemmelse med kommunens turismepolitik.

Styrker i ferie- og sommerhusområder
Vi har mangfoldighed i udbuddet af overnatningsmuligheder i hele Tønder Kommune, som understøtter en alsidige turisme. Mulighederne er mange såsom primitive overnatningspladser, bed & breakfast, bondegårdsferie, vandrehjem, campering, kro- og hotelophold, ophold i feriecentre eller sommerhuse. Vi har også lystbådehavne som er nærmere beskrevet under afsnittet Jernbaner, Havne og Flyvepladser.

Der er gode udbygningsmuligheder i hele kommunen. Vi har sikret arealer til feriecentre op til Nationalpark-området, som kan udvikles i planperioden.

Fokus på ferie- og sommerhusområder
Vi ønsker at forbedre kvaliteten i flere af de eksisterende ferie- og sommerhusområder for at opnå en bedre udnyttelse hele året.

Overnatningsmulighederne i Tønder-området ønsker vi også at udvikle, så det aktuelle behov kan dækkes. Endelig vil vi sikre udbygning af campingpladser til rentable størrelser, og med mulighed for autocampere.

I turistområder skal det være muligt at etablere feriecentre i bevaringsværdige bygninger, som ikke længere anvendes til deres oprindelige formål. Vi vil på den måde få mulighed for at skabe unikke overnatningstilbud og samtidig sikre kulturarv.

Overordnede mål
Kvalitet er vigtigere end kvantitet, og der skal sættes ind for at forbedre kvaliteten i de eksisterende ferie- og sommerhusområder. De fysiske forbedringer skal understøtte bedre livskvalitet og sundhed.

Gennem vedvarende konceptudvikling vil vi skabe variation og nye muligheder i ferietilbud for forskellige alders- og interessegrupper.

Afsnittet om ferie- og sommerhusområder består af mål, retningslinier og redegørelse.

   

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.


Kort

Billeder

 Campingpladsen i Bredebro  
Hygge på campingpladsen i Bredebro

 Sommerhusområder  
Tønder Kommune har mange sommerhusområder på Rømø samt ved Arrild Ferieby.


Faktaboks

Links:
Turismepolitik