Indeks Sitemap A-Å Udskriv Læs højt Hjælp
Oplevelser og Fritidsliv
Kulturliv og seværdigheder
Idrætsfaciliteter
Fritidsfaciliteter i det åbne land
Retningslinier
Redegørelse
Ferie- og sommerhusområder
Landskab, natur og vand
Miljøvurdering

Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Oplevelser og Fritidsliv Fritidsfaciliteter i det åbne land

Fritidsfaciliteter i det åbne land i Tønder Kommune

Tønder Kommune er rig på friluftsliv og fritidsfaciliteter i det åbne land. Det er prioriteret højt at borgere og turister skal have gode muligheder for at komme ud i naturen. Der skal være mange muligheder for at dyrke forskellige kultur- og fritidsaktiviteter - det fremmer sundheden.

Fritidsfaciliteter i det åbne land er en særlig styrke i Tønder Kommune
Den brede vifte af fritidsfaciliteter, er jævnt fordelt over kommunen, så alle borgere har mulighed for at benytte de mange forskellige former for fritidsfaciliteter, ligesom der er mange muligheder for at dyrke friluftslivet.

Den unikke natur, der findes rundt om i hele kommunen, er en styrke for friluftslivet, som vi skal værne om. Vi har indbydende brede og hvide sandstrande med rent og indbydende badevand i en god kvalitet.

Desuden er kommunen kendt for sin store menneskelige indsats på fritidsområdet – også i det åbne land. Frivillige og engagerede borgere står for mange organiserede og uorganiserede aktiviteter. Nærhedsprincippet er bærende i det lokale foreningsliv. For børn og unge er der adgang til alsidig fysisk udfoldelse inden for en rimelig afstand.

Fokus på fritidsfaciliteter i det åbne land
Vi har fokus på at understøtte og udvikle det aktive udeliv for alle kommunens borgere og for turister og andre besøgende. Vi ønsker at udbygge fritidsaktiviteter og fritidsfaciliteter i omfang og alsidighed. Vi vil styrke kvaliteten i de tilbud vi har.

Vi har især fokus på børn og unge, og vil fremme samarbejde med foreninger, korps og institutioner m.fl., om at udvikle nye tilbud.

Overordnet målsætning for fritidsfaciliteter i det åbne land
Vi vil styrke tilgængeligheden og de gode rammer for et rigt og alsidigt fritidsliv og for sportslig udfoldelse. Samtidig skal der tages hensyn til natur, landskab, lodsejere og naboer.

Alle borgere og turister skal kunne opleve og dyrke friluftsliv og aktiviteter med bedst mulig adgang til faciliteter, stier, søer, åløb, badestrande og rekreative områder.

Afsnittet om fritidsfaciliteter i det åbne land består af mål, retningslinier og redegørelse.

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.

Kort

Billeder

Cykelfolket
Cykelfolket har rige muligheder for at færdes i naturen og på de mange cykelstier.

Strandsejlads på Rømø
Strandsejlads på Rømø. Den brede strand er perfekt til denne sportsgren.