Indeks Sitemap A-√Ö Udskriv L√¶s h√łjt Hj√¶lp
Kommuneplan 2009-2021 generelt
Bosætning og Byudvikling
Erhverv
Livsfaser og Læring
Infrastruktur og Tekniske anlæg
Kulturarv
Oplevelser og Fritidsliv
Kulturliv og seværdigheder
Idrætsfaciliteter
Fritidsfaciliteter i det åbne land
Ferie- og sommerhusområder
Landskab, natur og vand
Milj√łvurdering
 
T√łnder Kommune
Wegners Plads 2
6270 T√łnder
Tlf. 74 92 92 92
E-mail: toender@toender.dk

Du er her: Forside Hovedstruktur & Retningslinier Oplevelser og Fritidsliv

Oplevelser og fritidsliv i Tønder Kommune

Tønder Kommune har et rigt kultur- og fritidsliv. Der er gode muligheder for at dyrke friluftslivets mange facetter i en meget alsidig natur, der spænder lige fra strand og marsk til hede og skov. Kommunens mange fritids- og kulturtilbud kommer både borgere og turisterne til gode.

Den årlige Tønderfestival er det største og mest kendte kulturarrangement i Tønder Kommune, men der er en lang række af arrangementer og tilbud, som på vidt forskellige måder bidrager til kulturlivet i kommunen.

En bred vifte af foreninger tilbyder mangfoldige idræts- og fritidstilbud, som både er med til at fremme sundheden og styrke det sociale liv i nærområderne. Der er mange forskellige idræts- og fritidsfaciliteter, som også giver adgang til naturen. Der er rig mulighed for at dyrke naturinteresser og friluftsliv.

Vi har hele tiden fokus på at udvikle kultur- og fritidslivet i Tønder Kommune, og vi arbejder på at skabe endnu bedre adgang til vores unikke natur.

Tønder Kommune har en ganske betydelig turisme. Der er mange overnatningsmuligheder bl.a. i feriecentre og sommerhusområder. Vi arbejder på at skabe flere mindre feriecentre i eksisterende bevaringsværdige marskejendomme. Vi vil øge tilgængeligheden og kvaliteten i og omkring nogle af sommerhusområderne.

Du kan klikke ind på nedenstående afsnit og læse mere om udviklingen af de enkelte områder:

Kulturliv & Seværdigheder
Idrætsfaciliteter
Fritidsfaciliteter i det åbne land
Ferie- og Sommerhusområder

   

Status

Kommuneplan 2009-2021 Tønder Kommune er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 og offentlig bekendtgjort den. 24. maj 2011.


Billeder

 Tønder Festivalen 
Tønder Festivalen er vores fyrtårn. Den samler hvert år flere end 40.000 gæster i Tønder.

 Højer Sluse  
Højer Sluse fortæller historien om forbindelsen med Vidåsystemet og Vadehavet som passagen for en livlig handelstrafik med datidens handelsvarer kniplinger, korn og kvæg. En forbindelse der var vigtig for den driftige handelsby Tønder.